top of page
Akupressurhalsmassage

Everflow Behandling

Lev livet du vill leva med mindre smärta och mer energi

Jag behandlar utifrån ett helhetsperspektiv med fokus på lymfsystem och fascia. Jag hjälper dig att bli fri från smärta, få mer energi, förebygga problem i kroppen och må bättre.

Ta hand om din fascia och ditt lymfsystem

Jag ger behandlingar på Hälsohuset i Alnarp, precis utanför Malmö / Lund.

 

​Jag hjälper till vid problematik så som smärta och värk i kroppen, inflammationer, svullnad, trötthet, utmattning, postcovid, magbesvär, huvudvärk, begränsad rörlighet, besvär från ärr mm. Jag arbetar utifrån ett helhetsperspektiv med fokus på det för hälsan så viktiga lymfsystemet och faciasystemet.


För att komma till rätta med de problem som en dysfunktionell fascia och ett trögt lymfsystem kan ställa till med så använder jag mig av olika tekniker t ex lymfmassage, djupvågsbehandling, tryckavlastning, triggerpunktsbehandling, tejpning, koppning, andning, vagusstimulering och stresshantering mm.

 

Vill du ha hjälp med specifika besvär så rekommenderar jag att du bokar Nybesök första gången du kommer till mig. Jag anpassar alltid behandlingsprocessen och behandlingstekniker utifrån din berättelse, symptom och behov för att lösa orsaken till dina problem.

Självklart är du välkommen att njuta av lymfmassage, fasciabehandling eller koppningsmassage för att det är skönt och för att förebygga problem. Då kan du direkt boka den behandling du är intresserad av.

Jag kan hjälpa dig med:

 • Ländryggssmärta

 • Nackproblematik

 • Axelbesvär, ex frozen shoulder

 • Golf/tennisarmbåge

 • Höftsmärta

 • Löparknä

 • Hälsenesmärta

 • Hälsporre

 • Käkledsbesvär

 • Huvudvärk

 • Yrsel

 • Svullnad

 • Lymfödem

 • Tyngdkänsla och stumhet

 • Begränsad rörlighet/stelhet

 • Svullad vid graviditet

 • PMS, smärtor vid mens, PSOS mm

 • Matsmältningsbesvär

 • Fibromyalgi

 • Utmattningsproblematik

 • Postcovid

 • ME

 • Hjärndimma och mental trötthet

 • Stärka immunförsvaret

 • Förbättra läkning och återhämtning vid operation eller skada

Om lymfmassage

Jag utför lymfmassage och hjälper dig med behandling och egenvård för att förbättra funktionen och flödet i lymfsystemet. Lymfsystemet är en viktig del av kroppens cirkulation tillsammans med blodsystemet. Lymfsystemet dränerar bort överskottsvätska och transporterar slagg, toxiner, bakterier och virus från kroppens vävnader och håller miljön ute i kroppen ren och välmående. Det är ofta en förbisedd pusselbit för hälsa och välmående.

När jag ger behandling för lymfsystemet fokuserar jag både på att stimulera flödet genom mjuka strykningar och vibrationer, och på att lossa på blockeringar och fibroser som stoppar upp lymfflödet och orsakar “trafikstockning” och försämrat flöde.

Lymfmassage är en behandling som passar alla, både dig som har specifika besvär och dig som vill ha en skön och avslappnade behandling. Den lugna, mjuka behandlingen stimulerar lugn- och ro-delen i ditt nervsystem och ökar utsöndringen av oxytocin och andra må bra-hormoner vilket ger en dämpande effekt på både stress och smärtor.

 

Lymfmassage är bra för att lindra och minska lymfödem efter cancerbehandling. Dock ges inte lymfmassage under pågående cellgiftsbehandling, men jag kan hjälpa dig med egenvård.

Tecken på att lymfsystemet kan behöva extra kärlek är om du:

 • Känner dig tung och spänd i kroppen.

 • Ben, fötter, händer och fingrar svullnar lätt.

 • Ständigt är trött och utan energi

 • Ofta drabbas av förkylningar och infektioner

 • Har värk och smärta

 • Du läker dåligt om du skadar dig eller får sår

 • Har domningar och pirrningar i armar och ben

 • Lätt får huvudvärk och yrsel

 • Upplever en mental dimma och trötthet

 • Har svårt att gå ner i vikt

 • Problem med magen, så som trög eller uppblåst mage

Om lymfmassage

Everflow-lymfmassage.png
Om fasciabehandling

Visste du att fascia är kroppens största organ? Fascia är ett nätverk av bindväv samt en flytande vätska som finns precis överallt i din kropp. Den binder samman alla celler i kroppen så att hela kroppen kan kommunicera som en helhet.

Fascian fördelar krafter och skickar information mellan celler så att du kan röra dig smidigt och obehindrat. Fascian är även den vävndad som har även flest känselreceptorer och nervändar i din kropp. Om fascian inte mår bra blir den stel, klistrig och förtätad vilket är en stor orsak till såväl begränsad rörlighet och stelhet som värk och smärta.

Fasciabehandling är både för dig som vill hålla kroppen i form och vill förebygga problem, och för dig som har ont och vill bli bättre. Det är en skonsam behandling för hela kroppen.

Eftersom fascian är ett enda organ utan början och slut (tänk en enhetlig inre kroppsstrumpa som går från huden hela vägen in till skelettet och omsluter allt där emellan så som muskler och organ) så behandlas hela kroppen. Ofta sitter inte problemet där du har ont eller upplever besvär. En genomgående konsultation och undersökning görs därför för att hitta orsaken till dina besvär och inte bara platsen där du märker symptom.

 

Fasciabehandling innefattar både manuell terapi och behandling med djupvågsmaskin som är optimerad för fascian/bindväven i kroppen. Behandlingsmaskinen ger harmoniska vibrationer som effektivt påverkar fascian och ökar rörlighet och avslappning och förbättrar cirkulation och det viktiga vätskeflödet. Du känner dig smidigare och rörligare i kroppen och inflammationer, värk och smärta minskar.

Om fasciabehandling

fasciabehandling_edited.jpg
Om käkledsbehandlig

 

Käken är intressant då det är ett enda ben, käkbenet, som har två separata leder som ska samarbeta när vi öppnar och stänger munnen. Blir det en obalans eller överbelastning i musklerna som kontrollerar ledens rörelser kan det uppstå problem i käkleden, tex knäppningar och låsningar, svårt att gapa, smärta osv. Men även spänningshuvudvärk, nackproblematik, viss tinnitus samt rygg/höftproblem kan relateras till käken och bli bättre med käkledsbehandling.

Ofta är problemen muskulära med en överanvändning och överbelastning av käkmusklerna, t ex tandgnissling eller tandpressning (biter ihop käkarna). 

 

Vid en käkledsbehandling går jag igenom hela käkmuskulaturen, även muskler inuti munnen. Jag använder olika tekniker så som massage, töjning och pressur för att släppa på spänningar.

Hela kroppen hänger ihop och käken är inget undantag, så jag kommer även gå igenom resten av din kropp och behandla eventuella spänningar och smärtor i t ex nacke/hals, rygg och höfter.

Käkledsbehandling kan t ex hjälpa om du har följande symptom:
- Spänningshuvudvärk
- Smärta i käken
- Svårt att gapa
- Knäppningar i käkleden
- Biter ihop tänderna och tandgnissling
- Pressar tungan
- Värk i nacken

Du kommer märka skillnad redan efter en behandling. Rekommenderat antal behandlingar är 3-8, men det är individuellt.

Om käkledsbehandling

Everflow- käkledsbehandling.png
Om ärvävnadsbehandlng

 

Jag utför ärrvävnadsbehandling enligt MSTR, en mjuk och effektiv teknik för att lossa på ärrvävnad och återge funktion, rörlighet, cirkulation och känsel.

 

Jag behandlar de flesta typer av ärr från skador och operationer, även brännskador. Tekniken har även bra effekt på frozen shoulder, plantar fasciit, muskelbristningar samt ärr från vaccinationer.

Även om inte alla ärr orsakar problem så gör många det. Ett ärr kan påverka mycket mer och djupare än vad vi ibland inser. Ärret kan se fint ut på ytan men det drar eller skapar restriktioner i vävnaderna under.

Många gånger kan man direkt relatera ett besvär till ett ärr, t ex nedsatt känsel och muskelfunktion efter ett kejsarsnitt, eller stramhet och minskad rörlighet efter en axeloperation. Men ibland kan man ha besvär som man inte kopplar ihop med ärret för att de uppkommer i en helt annan kroppsdel. Det kan t ex vara smärta, domningar, stickningar, svullnad, minskad cirkulation, muskelsvaghet, samt emotionell påverkan.

 

Behandlingen kan göras både på nya ärr och ärr som är flera år gamla. Det ska dock ha gått minst 8 veckor sedan skadetillfället/operationen och ärret ska vara helt läkt.

Om ärrvävnadsbehandling

Everflow - bilder.png
Om koppnigsbehanling

Koppning är en gammal traditionell läkekonst. Koppning hjälper kroppens egen självläkning genom att öka cirkulationen, både blod och lymfa, och släppa på spänningar och stagnationer.  Koppning ses som en "Negative pressure therapy" där koppen skapar ett vakuum som lyfter upp hud och fascia (bindväv) och ger mer utrymme för flöde genom vävnadslagren.

Jag använder ofta koppning som en teknik i lymfmassage för att öka flöde och lossa på fibroser. Denna koppningsbehandling är för dig som vill få en riktig djupgående behandling av hela kroppen - perfekt både för ta hand om trötta muskler på grund av träning och en stel kropp efter för mycket stillasittande.

 

I behandlingen använder jag både statisk och dynamisk koppning för att dra nytta av effekterna de olika teknikerna ger. Olika kroppsdelar behandlas samtidigt för att effektivt släppa på spänning i muskler och bindväv samt öka cirkulationen. Behandlingen är återhämtande och upplyftande.

Om koppningsbehandling

koppar+olja på handduk kopia_edited.jp

Boka behandlingar och hantera dina bokningar på språng

@everflow.se

bottom of page