top of page
20200718_091527_edited.jpg

Everflow - för dig som vill må bättre, prestera bättre och leva mer!

Vad glad jag är att du har hittat hit!Jag som driver Everflow heter Sara Ivarsson. Utifrån min långa erfarenhet av arbete inom hälsa, friskvård och träning vill jag hjälpa dig att må bättre och ha energi för att göra de saker som ger ditt liv mening – oavsett om det är att gå ut  och vandra med packning på ryggen, leva en smärtfri vardag, ha ork för att prestera på jobb och leka med dina barn, eller nå mål i din idrott.

Everflow har växt fram under 10 år, för att under de senaste två åren utvecklas till en hel plattform för friskvård och hälsa med behandlingar, yogaklasser, privatsessioner och en online studio.

Mitt fokus ligger på fascian och lymfsystemet då dessa två system är absolut avgörande för såväl grundläggande hälsa som prestation. Om dessa två system inte fungerar så är det i princip omöjligt att må bra och leva i din fulla potential. 

Hjärtat i Everflow är Online StudionJag tror starkt på self care och det egna ansvaret för sin hälsa. Min ambition är att skapa hållbar och långsiktig hälsa. Ingen quickfix. Vi kan inte checka av hälsa – att jag åt, sov och tränade bra 2022 “Så check på den”. Hälsa är grunden som måste finnas på plats hela tiden för att vi ska orka leva det liv som gör oss glada. Och hälsa behöver lite uppmärksamhet hela tiden - den delen är upp till dig och vad du gör i din vardag.

 

Mitt mål är att göra det enkelt, lättförståeligt och tillgängligt så att du på egen hand kan påverka din hälsa positivt.

Jag älskar att få dela med mig den kunskap jag själv fått ta del av under åren från mina fantastiska lärare och mentorer. Jag tror också att kunskap är ett kraftfullt verktyg för att kunna göra de förändring som tar oss bort från ohälsa och till hälsa. I Online Studion får du oändligt med resurser och verktyg att ta hand om din fascia, ditt lymfsystem och hela din hälsa. Som en din egen Do It Yourself-plattform för en piggare och mer hållbar kropp. Det är otroligt mäktigt och stärkande att ha kunskapen att påverka sitt välmående och inte behöva vara beroende av andra.  

Behandlingsverksamheten i Everflow är ett fint komplement till Online Studion. Ibland är problemen för stora för att DIY ska fungera och då är det bra att kunna söka professionell hjälp. Men när det kommer till behandlingar lånar jag ord från min naprapat som hjälpte mig under mina år som ambitiös löpare "Det är alltid  trevlig att ha dig här men mitt mål är att aldrig behöva se dig igen". Med det menar jag att jag är glad att jag kan hjälpa dig när du behöver men jag hoppas att min behandling tillsammans med ökad kunskap och en bra verktygslåda med self care gör att du håller dig hel och frisk även utan mig.

IMG_0321_edited_edited_edited.jpg

Hej, det är jag som är Sara!

 

Happy place: Naturen. Var som helst egentligen där det är grönt, och/eller vatten, mycket "naturljud" som fågelkvitter, kluckande vågor och vind som rasslar i trädtopparna. Får jag bara välja en plats har jag en favorit brygga vid en sjö i skogen. Den platsen checkar av alla boxar.

Favoritmat: Asiatiskt.

Besatthet: Förmodligen serien Vänner, Man kan väcka mig mitt i natten med en replik och jag kan svara. Choklad kan också kvala in här.

Var kommer intresset för kroppen och hälsa från?

Det kan jag tacka min mamma för. Jag brukar säga att jag växte upp med nålar i öronen - om man hade ont i huvudet satte mamma alltid en akupunkturnål innan tabletter blev aktuellt. Vi delar intresset för alternativ, komplementär och funktionell medicin.

Find the people with hearts like yours
Run far
Run free
I’m with you

Mer om mig och min bakgrund

Ibland tar livet med en på vägar man inte alls tänkt. Jag tänker ofta på det nu när jag ser på vart mitt liv och speciellt yrkesliv är idag.

När jag var liten ville jag bli lärare som min mormor. Sedan tog kreativiteten överhand och mitt drömjobb blev dekoratör. Jag kan vara enormt målinriktad och efter att jag som 14-årig praoelev i en av Panduros affärer bestämt att där skulle jag jobba som dekoratör så följde alla "karriärsval" därefter. Fem år senare tog jag studenten en fredag och började jobba på Panduros dekorationsavdelning på måndagen. Jag hade 15 fantastiska år där, innan jag våren 2020 bestämde mig för att kasta mig ut och se om vingarna bar för att driva eget inom hälsa och friskvård.

Om någon sagt för ett par år sedan att jag skulle lämna mitt drömjobb på Panduro, som både gav mig stor glädje, tillfredställelse och tryggheten i en fast anställning, hade jag sagt att de var galna.  Men drömmar förändras och passion tar dig i nya riktningar. Det var dags för mig att ta steg på en spännande väg jag för några år sedan inte ens visste fanns.

Jag hade redan parallellt med jobbet som dekoratör arbetat som yogalärare sedan 2012. Det var inte meningen. Jag tyckte ju inte ens om yoga. Jag hade fullt upp med att träna hårt och tävla i löpning. Jag hade inte tid att "lalla runt" på en yogamatta. Men yogan gav mig det jag då inte förstod att jag behövde – hjälpen att sakta ner och hantera stress och mentala och känslomässiga utmaningar – och efter flera års egen praktik utbildade jag mig till yogalärare. Så jag blev ändå lärare, även om det inte var i skolan som mormor (fast jag har faktiskt vikarierat som idrottslärare på en gymnasieskola).

2015 fick min sambo obotlig cancer och vårt liv vändes upp och ner. Under hans sjukdomstid insåg jag hur mina kunskaper inom yoga kunde lindra smärtan och ångesten han upplevde. Jag valde att vidareutbilda mig inom yoga för cancerdrabbade. Under utbildningen pratades det om lymfödem, något jag inte kände till så mycket om. När jag ville veta mer om det förstod jag hur mycket lymfsystemet påverkar hur vi alla mår, oavsett om man har cancer eller inte. Vips så befann jag mig på en utbildning till lymfmassör. Intresset och fascinationen för lymfsystemets inverkan på vår hälsa bara växte och till slut kunde jag inte ignorera det längre. Det var detta jag skulle göra – ge både behandlingar och dela med mig av kunskap och förståelse för vårt fantastiska lymfsystem.

Min enorma nyfikenhet och vetgirighet har konstant lett mig in på nya spår. När vetskapen om lymfsystemet hade landat i mig blev det oundvikligt att börja nysta i fascians nätverk. I mina ögon är fascian så intressant och kunskapen som nu kommer alltmer tack vare forksningenboomen kring fasica innebär ett helt nytt sätt att se på kroppen. Det klassiska uttrycket "Ju mer jag lär mig desto mer inser jag att jag inte vet någonting" stämmer rätt bra. Men jag älskar att vara på en konstant upptäcktsfärd i kroppen. Jag blir lika barnsligt förtjust varje gång jag hittar en ny liten pusselbit till hur jag och människor runt om mig kan känna oss mer hemma i våra kroppar.

Jag väver nu ihop alla mina kunskaper om yoga, andning, MFR, lymfmassage, ärrvävnadsbehandling,och fasciabehandling och skapade Everflow – mitt stöd till dig för bättre hälsa, härligt flow och MER liv.

Vid sidan av mitt företag driver jag den ideella föreningen Move Breathe Pause som håller yoga och arrangerar aktiviteter, så som föreläsningar och retreat, för cancerberörda. Om du eller någon du känner har eller har haft cancer eller är närstående är du välkommen att kika in på vår sida och delta på våra klasser online.

@everflow.se

bottom of page