top of page

Everflow Studio

Lymfyoga Onlinekurs

Utforska hur yoga positivt kan påverka ditt otroligt kraftfulla men subtila lymfsystem och stötta din kropp till bättre hälsa och mer energi med Everflows onlinekurs i lymfyoga.

Everflow Lymfyoga - yoga din kropp älskar

Är du ständigt trött och har hjärndimma, känner dig svullen och spänd/tung i kroppen, är öm och stel och ofta blir sjuk? Detta är tecken på ett trögt lymfsystem. 

 

Utforska hur yoga positivt kan påverka ditt otroligt kraftfulla men subtila lymfsystem och stötta din kropp till bättre hälsa och mer energi med Everflows onlinekurs i lymfyoga.

 

Kursen består av 11 yogaklasser med olika fokus som var för sig och tillsammans stöttar funktionen i ditt lymfsystem.

 

Lär dig hur du genom andningsövningar, specifika yogasekvenser, myofascial release och guidad lymfmassage kan stimulera lymfflödet och öka kroppens egna förmåga att ta hand om slaggprodukter, reglera inflammation och vätskebalans och stärka immunförsvaret.

Ta hand om ditt lymfsystem så att det kan ta hand om dig!

Om kursen

Detta är kursen för dig som är intresserad av lymfsystemet och vill lära dig olika tekniker för att optimera dess funktion.

Everflows Lymfyoga är yogaklasser utformade med lymfsystemets fysiologi i åtanke. Du blir guidad igenom specifikt designade sekvenser och yogaövningar som stimulerar och assisterar lymfsystemets egna befintliga mekanismer så att det kan göra sitt jobb på bästa möjliga sätt.

Everflows lymfyoga bygger på 4 principer:

Främja och förstärka lymfsystemets egna pumpmekanismer

Lymfsystemet bästa vänner är rörelse och djupandning. De är det som hjälper till att pumpa lymfvätskan genom kroppen. Klasserna innehåller rörelser, positioner och andningsövningar som skapar de tryckförändringar som rör lymfvätskan och det venösa blodet tillbaka mot hjärtat.

Skapa utrymme och möjliggöra för cirkulation

Tight och stel vävnad tillåter inte bra cirkulation. I klasserna får du göra positioner och myofascial release som minskar stelhet och spänningar i muskler och fascia så att det finns utrymme för såväl lymf- som blodcirkulation = mer välmående vävnader.

Nervsystemsreglering

Everflows lymfyoga är lugn och innehåller djupandning, avslappning och meditation som reglerar nervsystemet eftersom såväl lymfnoder och lymfkärlens väggar är innerverat av det sympatiska nervsystemet och tekniker som reglerar nervsystemet påverkar även lymfsystemet.

Mjuk beröring och självomhändertagande

Lymfyogan innehåller guidad lymfmassage vilket är snälla, mjuka strykningar över kroppen som förutom att stimulera lymfsystemet även frigör må bra-hormoner, förstärker din kontakt med dig själv och uppmuntrar självomhändertagande och vikten att ta hand om dig själv på ett snällt sätt för att må bättre.

Kursens innehåll