top of page

Everflow Studio

Lymfyoga Onlinekurs

Utforska hur yoga positivt kan påverka ditt otroligt kraftfulla men subtila lymfsystem och stötta din kropp till bättre hälsa och mer energi med Everflows onlinekurs i lymfyoga.

Everflow Lymfyoga - yoga din kropp älskar

Är du ständigt trött och har hjärndimma, känner dig svullen och spänd/tung i kroppen, är öm och stel och ofta blir sjuk? Detta är tecken på ett trögt lymfsystem. 

 

Utforska hur yoga positivt kan påverka ditt otroligt kraftfulla men subtila lymfsystem och stötta din kropp till bättre hälsa och mer energi med Everflows onlinekurs i lymfyoga.

 

Kursen består av 11 yogaklasser med olika fokus som var för sig och tillsammans stöttar funktionen i ditt lymfsystem.

 

Lär dig hur du genom andningsövningar, specifika yogasekvenser, myofascial release och guidad lymfmassage kan stimulera lymfflödet och öka kroppens egna förmåga att ta hand om slaggprodukter, reglera inflammation och vätskebalans och stärka immunförsvaret.

Ta hand om ditt lymfsystem så att det kan ta hand om dig!

Om kursen

Detta är kursen för dig som är intresserad av lymfsystemet och vill lära dig olika tekniker för att optimera dess funktion.

Everflows Lymfyoga är yogaklasser utformade med lymfsystemets fysiologi i åtanke. Du blir guidad igenom specifikt designade sekvenser och yogaövningar som stimulerar och assisterar lymfsystemets egna befintliga mekanismer så att det kan göra sitt jobb på bästa möjliga sätt.

Everflows lymfyoga bygger på 4 principer:

Främja och förstärka lymfsystemets egna pumpmekanismer

Lymfsystemet bästa vänner är rörelse och djupandning. De är det som hjälper till att pumpa lymfvätskan genom kroppen. Klasserna innehåller rörelser, positioner och andningsövningar som skapar de tryckförändringar som rör lymfvätskan och det venösa blodet tillbaka mot hjärtat.

Skapa utrymme och möjliggöra för cirkulation

Tight och stel vävnad tillåter inte bra cirkulation. I klasserna får du göra positioner och myofascial release som minskar stelhet och spänningar i muskler och fascia så att det finns utrymme för såväl lymf- som blodcirkulation = mer välmående vävnader.

Nervsystemsreglering

Everflows lymfyoga är lugn och innehåller djupandning, avslappning och meditation som reglerar nervsystemet eftersom såväl lymfnoder och lymfkärlens väggar är innerverat av det sympatiska nervsystemet och tekniker som reglerar nervsystemet påverkar även lymfsystemet.

Mjuk beröring och självomhändertagande

Lymfyogan innehåller guidad lymfmassage vilket är snälla, mjuka strykningar över kroppen som förutom att stimulera lymfsystemet även frigör må bra-hormoner, förstärker din kontakt med dig själv och uppmuntrar självomhändertagande och vikten att ta hand om dig själv på ett snällt sätt för att må bättre.

Kursens innehåll

Totalt 15 inspelade klasser med olika tema

 

8 klasser á 55-75 minuter

 

7 klasser á 15-30 minuter

 

När du köpt kursen har du obegränsad tillgång till alla klasser så länge du vill - du gör klasserna i din takt och kan göra dem om och om och om igen.

 

Som deltagare har du tillgång till ett gruppforum där du kan ställa frågor om kursen och ta del av andras upplevelser och funderingar.

Varför lymfyoga?

Det pratas sällan om lymfsystemet men dess funktion är avgörande för både för vårt allmänna välmående och för att förebygga, lindra och läka olika skador och sjukdomar.

Det finns många anledningar att stötta lymfsystemet. Mest känt är det för att det är en del av kroppens reningsprocess där lymfsystemet fungerar som en städpatrull ute i kroppen och rengör alla vävnader från slaggprodukter, toxiner och sjukdomsframkallande ämnen. Men lymfsystemet är även hemmet för ditt immunförsvar; absorberar och transporterar fettsyror från tarmen; hjälper kroppens återhämtning och läkning vid såväl träning som skador och sjukdomar; reglerar inflammation; och upprätthåller kroppens vätskebalans. 

Ditt lymfsystem är ett fantastiskt, omfattande, kraftfullt och samtidigt subtilt system som täcker hela din kropp. Det är intuitivt och jobbar konstant i det tysta för att upprätt hålla en bra miljö och hälsa inom dig, oavsett om du tänker på det eller inte. Men som med så mycket annat i livet är det inte fel att ge extra stöttning och assistans till det som redan finns på plats så att det kan göra sitt jobb på bästa sätt.

Everflows lymfyoga ger just det stödet genom rörelse och yogapositioner, andningsträning, avslappning och egenmassage. De lugna klasserna är enkla men effektiva. Upplev, och lär dig, hur yoga positivt påverkar lymfatisk funktion, kroppens cirkulation, immunförsvaret och inflammation.

Ta hand om ditt lymfsystem så att det kan ta hand om dig!

Stimulera lymfflödet i huvud och nacke med lymfyoga

Behöver ditt lymfsystem extra kärlek?

Ditt lymfsystem är aldrig stilla. Om lymfsystemet inte fungerade alls skulle ansamlingen av slagg och gifter ute i kroppen göra att alla dina celler, och därmed du, dör.

 

Lymfsystemet jobbar på i det tysta inom dig hela tiden. Däremot kan du ha ett trögare flöde eller ett överbelastat lymfsystem då olika faktorer som stillasittande, stress, närings- och vätskeintag, hormonobalanser, sjukdomar och tidigare operationer hela tiden påverkar lymfflödet.

Är flödet trögare upplever man ofta besvär som gör att man inte mår bra men man anses ofta inte vara sjuk. Det är diffusa symptom som tillsammans drar ner ditt allmänna mående. Då är det en bra idé att ta hand om lymfsystemet och hjälpa det på traven så att det blir lite effektivare.

Tecken på att ditt lymfsystem kan behöva extra kärlek är att du:

 • Känner dig tung och spänd i kroppen.

 • Ben, fötter, händer och fingrar svullnar lätt.

 • Ständigt är trött och utan energi

 • Ofta drabbas av förkylningar och infektioner

 • Har värk och smärta

 • Du läker dåligt om du skadar dig eller får sår

 • Har domningar och pirrningar i armar och ben

 • Lätt får huvudvärk och yrsel

 • Upplever en mental dimma och trötthet

 • Har svårt att gå ner i vikt

 • Problem med magen, så som trög eller uppblåst mage

Är denna kurs för dig?

Denna kurs fokuserar på att via yoga stötta funktionen i lymfsystemet och består av rena yogaklasser. Du blir guidad genom skön och välgörande yoga samtidigt som du lär dig hur olika övningar och positioner gör just det - stöttar lymfsystemet.

Klasserna är lugna och enkla med tydliga instruktioner och du behöver ingen tidigare erfarenhet av yoga. 

Vem behöver ta hand om lymfsystemet?

Alla. Oavsett om du upplever symptomen ovan eller inte så är lymfsystemet som din inre superkraft som hjälper alla dina celler att fungera bäst möjligt genom att se till att de lever i en ren och fräsch miljö. Att ta hand om lymfhälsan är en långsiktig investering i dig själv och gör att din kropp blir starkare, mer hållbar och mer motståndskraftig mot olika sjukdomar och tillstånd, samt återhämtar sig bättre efter skador, överbelastning och sjukdomar.

Vem rekommenderar jag denna kurs till?

 • Dig som upplever symptomen ovan och vill må bättre in din kropp.

 • Dig som vill ta hand om din allmänna hälsa och jobba förebyggande.

 • Dig som tränar du mycket och vill ha ett komplement som förbättrar din återhämtning och dina träningsresultat.

 • Dig som är skadad eller begränsad i din vanliga rörelse och vill göra något återhämtande för kroppen istället för att vara stilla.

 • Dig som tycker om enkel, mjuk och effektiv yoga som är snäll mot kroppen.

Bäst effekt kommer om du ser lymfyogan som en långsiktig investering som stöttar ditt flöde genom kontinuerlig praktik. Syftet med onlinekursen är att du har fri tillgång till klasserna under obegränsad tid. Istället för att se kursen som en engångsgrej som ska betas av eller checkas av på listan - återkom till klasserna och gör dem till en del av livet. Inte varje dag (men du kan om du vill), men regelbundet och med inställningen att lymfhälsa är ett härligt och livslångt projekt som hjälper dig att må bättre och få mer energi att leva det liv du vill leva!

Om du är redo att slippa värk och inflammation, känna dig stark och smidig och låta hälsan vibrera inifrån och ut är du på rätt plats!

Vad behöver du för redskap?

Till alla klasser är det bra att ha en yogamatta eller liknande och en filt eller stor handduk. Övriga redskap som används i vissa klasser är:

 • 2 block (kan ibland ersättas av oöppnade kaffepaket eller en trave böcker)

 • 1 bälte, skärp, scarf eller liknande

 • 1 bolster (kan ersättas av kuddar eller ett täcke som viks på längden och rullas ihop)

 • 1 boll (ex en tennisboll eller annan boll i liknande storlek)

Nyfiken?

Prova dessa två kortare klasser för att öka ditt lymfflöde. De är perfekta att integrera i vardagen - som paus i arbetsdagen, som morgonrutin, som en del av uppvärmingen inför ett träningspass eller nedvarvning efteråt och när helst du vill ge extra omtanke och kärlek till ditt lymfsystem.